Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Vad kan vi hjälpa dig med?
NYANMÄLAN VÅRTERMINEN 2020

För att anmäla sig till någon av våra grupper klickar du på ANMÄLAN högst upp till höger på sidan.

Platserna inför vårterminen 2020 släpps 1/1. Är gruppen ni önskar att anmäla er till full så går det att prenumerera på gruppen, ett mail skickas då ut till alla prenumeranter när det blir en ledig plats. Inte nybörjare? Kontakta då info@hudikgympan.nu så hjälper vi dig.


ÅTERANMÄLAN VÅRTERMNINEN 2020 (befintliga medlemmar)

Från och med nu kommer alla befintliga medlemmar i...

  • Barngrupperna (0-6 år)
  • Fun for 7
  • Redskap 1-4 + grund
  • Parkour 1-4 + grund
  • Grundtrupp 1-2

...behöva göra en återanmälan för att behålla sin plats inför kommande termin, görs inte återanmälan i tid har man automatiskt sagt upp sin plats. Detta gör ni under fliken “anmälan”. I samband med anmälan väljer ni även betalningsmetod.


😊 1 december- 8 december, Befintliga medlemmar kan göra återanmälan till vårterminen.

😊 1 januari, Anmälan öppnar upp för allmänheten.


Ledare i föreningen som har barn i någon av dessa grupper gör återanmälan genom att skicka ett mail till info@hudikgympan.nu. (detta kan göras redan nu, men senast 8 december)


GYMMIX

Om du vill köpa ett kort till Gymmix så gör du det lättast här: ANMÄLAN

Du kan läsa mer om Gymmix här: http://www.hudikgympan.nu/?SID=10278


TERMINSSTART & -AVSLUT VT20

Terminsstart för samtliga grupper vecka 3. 

Avslutning: 


AVGIFT OCH UPPGIFT

För att få träna i en grupp gäller utöver avgiften att man också ska hjälpa till i föreningen. Det är bland storstäd, veckostäd (en gång per år) och att hjälpa till vid större arrangemang såsom tävlingar och uppvisningar. Eventuellt kan andra uppgifter tillkomma. Vill du engagera dig ännu mer så är vi så klart väldigt glada för all hjälp vi kan få! Hitta mer information om GRUPPKOSTNADER här.


VAD SKA DU VÄLJA?

Vi har barngymnastik för olika åldrar: 

• För de minsta 2-3 år har vi FAMILJEGYMNASTIK och för 4-6 åringar BARNGYMNASTIK.

• Är ditt barn 7 år passar FUN FOR 7 där man kan välja antingen inriktningen Parkour eller Redskap/Trupp.

• Om man gillar fart och coola rörelser så passar nog PARKOUR. Vi har parkourgrupper från 8 år och uppåt.

• ALLA KAN GYMPA är för barn och ungdomar 5-20 år med funktionsvariation.

• Våra tävlingsgrupper inom TRUPPGYMNASTIK passar dig som är 8 år och uppåt. Tävlingsmomenten är fristående, tumbling och trampett. Varje trupp består av 6–18 gymnaster.

• Om ditt barn vill träna på samma moment som i truppgymnastik med inte vill tävla så passar REDSKAPSGYMNASTIK ditt barn perfekt.

• Är du 20 år eller äldre och inte kan få nog av nya utmaningar så har vi även en VUXENTRUPP vars mål är att kunna delta på en tävling under HT19.

• Vi har även gruppträning för vuxna (fr. 16 år). På vårt schema hittar du allt ifrån dans till styrkepass till yoga, och allt däremellan.  Schema och passbeskrivningar hittar du under fliken GYMMIX


Vårt motto är: Rörelse genom livet!


SLUTA / BYTE AV GRUPP

Ska ditt barn sluta med gymnastik meddelas detta till ledarna i gruppen. Vill ditt barn av någon anledning byta till en annan grupp så anmäler ni er till den nya gruppen via vårt bokningsystem. När ni sedan fått plats i den nya önskade gruppen meddelar ni de gamla ledarna att ni slutar i den nuvarande gruppen.


KALENDER

För att se träningstider för respektive grupp, vad som händer i föreningen, när hallen är bokad och när det finns lediga tider för kalas klicka på KALENDER


KALAS


KALAS- STOPP-     UNDER VÅREN STÄLLER VI IN ALLA KALAS!
VI SKA FIRA OSS SJÄLVA UNDER ÅRET 2020
GRATTIS TILL HUDIKGYMPAN SOM FYLLER 100 ÅR

Klicka här för att ta reda på hur du gör för att boka ett kalas.


BETALNINGSMETODER

Vi erbjuder digitala betalningsmetoder, allt för att vi som förening ska kunna digitalisera och förenkla vår administration. Du har som medlem tillgång till medlemsappen (kalender, kallelser, digitalt medlemskort, samåkning, utskick, m.m.) Ladda ner ”SportAdmin MedlemsApp” från AppStore eller Google Play, efter att du har betalat medlemsavgiften så får du också tillgång till Medlemskortet och eventuella erbjudanden direkt!

För betalningar tillkommer en administrationsavgift mellan 19 - 59 kr.


KONTAKT LEDARE & KANSLI

Behöver du kontakta gruppens huvudledare ladda ner ”SportAdmin MedlemsApp” så hittar du informationen där.

Hittade du inte svar på din fråga här på hemsidan skicka ett mail till info@hudikgympan.nu, så svarar vi så snart vi kan.


20/2 är det dax igen för PANTAMERA hos oss på HGF!
2020-02-12 09:56

Hej medlem, 


Dags att PANTAMERA igen och stötta Hudikgympan!

 

Samla ihop alla burkar och pet-flaskor som ni har, fråga era släktingar, grannar och på arbetsplatser.

Vi samlar in er pant torsdag 20/2 mellan kl 18.00-20.00 vid stora porten efter Elon-butiken, norra sidan på Aktivitetsfabriken.

Sortera gärna burkar och PET för sig så blir det lättare när ni kommer och lämnar dem.

 

Vi kommer ha en till insamling i höst och tanken är att vi ska ha det två ggr per år. Så fortsätt att samla in så mycket ni kan. Detta ger en fin inkomst till föreningen.


Vi tackar på förhand! 

/Hudikgympan 

 

100-år- Vi söker gamla kläder/overaller från gympatider!
2020-02-11 13:28
Hej

Har du eller om du vet någon som har gamla gymnastikkläder/overaller hemma som vi kan låna för en fotografering inför en artikel i vår bilaga i HT. 
Skulle behöva få in dessa så snart som möjligt. 

Lämna till kansliet om du känner att du/ni kan låna ut en kort sväng till oss! 

Tack på förhand

/Hudikgympan 100 år


Invigning av GYMPABUBBLAN på Hudikgympan!
2020-02-05 10:41

ARTIKEL 

Hudikgympan fyller 100 år – därför bygger de gympabubblan!

I år är det etthundra år sedan Hudiksvalls Gymnastikförening bildades. Föreningen kommer att fira detta på flera sätt under hela året. På tisdagskvällen invigdes ”Gympabubblan”, en interaktiv del i den kommande utställningen.

Den största jubileumsaktiviteten under våren äger rum veckan före Valborg då de hyrt hela Glysishallen och bjuder in till gymnastikfestivalvecka.

– Då blir det föreläsningar, prova på-pass, skolaktiviteter, jubileumsutställning och så förstås våra bejublade barn- och ungdomsföreställningar, berättar Titti Frykman, verksamhetsledare på Hudikgympan.

Dessutom kommer den nyinköpta ”gympabubblan”, ett stort växthus i iglooform, att finnas på plats, och riktigt hur den kommer att användas är än så länge hemligt, men ett är klart, och det är att den inom kort byggs upp i foajén in till gymnastikhallarna på Aktivitetsfabriken för att spela en viktig roll i jubileumsutställningen om gympan.

– Ja, den kommer att användas för att de som vill ska kunna medverka i jubileet genom att dela med sig av vad gympan betyder eller har betytt för dem. Vi hoppas att många vill delta, både barn, ungdomar och vuxna och även tidigare medlemmar och andra intresserade, berättar Titti.

På tisdagskvällen avtäcktes bubblan och gymnaster strömmade in för att rita teckningar om vad gympa betyder för dem. Teckningar som ska postas i det för jubileet framtagna instagramkontot hudiksvallsgf_100.

När föreningen grundades 1920 bestod medlemmarna främst av välutbildade herrar i medelåldern. I dag är majoriteten aktiva unga flickor och tonåriga tjejer, även om könsfördelningen tack vare parkourens intåg i gymnastiken jämnats ut de senaste åren. Föreningen har cirka 1300 aktiva medlemmar.

– Det är givetvis jätteroligt att fler killar vill hålla på med gymnastik, säger ordförande Anna-Karin Widehammar. Det blir större dynamik och vi lär av varandra om könsfördelning och andra mångfaldsaspekter jämnas ut.

Under hösten 2019 har flera arbetsgrupper i föreningen förberett jubileumsåret, bland annat genom att gå igenom delar av det omfångsrika arkiv som föreningen samlat på sig.

– Vi har bland annat hittat intressanta skrifter från 1920- och 30-talen, där herrar med tjusiga titlar skriver om vad gympan betytt för dem, och det som flera berör är gympans förmåga att minska stressen och stärka kroppen och själen, alltså precis samma anledningar som vi idag säger om träning. Och så att det är roligt med gympa förstås, tillägger hon.

Jubileumsåret berör många eftersom föreningen varit väldigt stor under lång tid. Åtskilliga tusen av Hudiksvalls invånare har någon gång varit aktiv i föreningen.

– Vi kommer att dela gympaglädjen med alla som vill. Dels kommer en bilaga om gympan ut till alla hushåll i Hudiksvalls och Nordanstigs kommuner senare i vår och så kommer utställningen att vara öppen för alla, liksom våra uppvisningar under gymnastikfestivalveckan på Glysis.

Hon uppmanar också intresserade att dela med sig av egna bilder och upplevelser i ”Gympabubblan”, den interaktiva delen i utställningen. Information om hur man gör för att delta kommer ut på hemsidan hudikgympan.nu.

– Leta gärna fram gamla bilder redan nu! Kanske har du något kul gympaminne, en tävlings- eller uppvisningsresa, ett gymnastikmärke, en föreningsdräkt eller något annat spännande att visa upp? Ju fler som bidrar till utställningen, desto roligare, bättre och mer intressant blir den ju, avslutar Anna-Karin.

 

KONTAKT:
VERKSAMHETSLEDARE TITTI FRYKMAN 070-525 39 90
ORDFÖRANDE ANNA-KARIN WIDEHAMMAR 070-535 50 59

 

 


AVTÄCKNING AV GYMPABUBBLAN 4/2
2020-01-29 14:04
VI HÄLSAR ALLA VÄLKOMNA TILL AVTÄCKNING AV GYMPABUBBLAN TISDAGEN DEN 4 FEB KL 18.30 I VÅR FOAJÉ PÅ HUDIKGYMPAN. 


Det har nog inte undgått er att vi i år fyller 100 år. Vi kommer att ha en stor gympabubbla i vår foajé intill hallen där man kan gå in och dela med sig av vad gympan betyder eller/och betytt för dem. 

I bubblan kommer det finnas papper och penna där man får skriva eller rita vad gympan betytt/betyder. Sedan får man jättegärna dela det på instagram och tagga oss @hudiksvallsgf_100 och hashtaga #HGFgympabubblan.


Vi ses där! :)

Nyheter från våra grupper
 
Sponsorer