Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Vad kan vi hjälpa dig med?


VÅRTERMINEN 2021

För att anmäla sig till någon av våra grupper klickar du på ANMÄLAN högst upp till höger på sidan.

Är gruppen ni önskar att anmäla er till full så går det att prenumerera på gruppen, ett mail skickas då ut till alla prenumeranter när det blir en ledig plats. Inte nybörjare? Kontakta då info@hudikgympan.nu så hjälper vi dig.


GYMMIX

Gymmix verksamhet är för tillfället stängd pga pandemin. 

Du kan läsa mer om Gymmix här: http://www.hudikgympan.nu/?SID=10278


TERMINSSTART VT-21

TRUPP: V.4

BASTRUPP: V.4

BARN OCH UNGDOM: V.5


AVGIFT OCH UPPGIFT

För att få träna i en grupp gäller utöver avgiften att man också ska hjälpa till i föreningen. Det är bland storstäd, veckostäd (en gång per år) och att hjälpa till vid större arrangemang såsom tävlingar och uppvisningar. Eventuellt kan andra uppgifter tillkomma. Vill du engagera dig ännu mer så är vi så klart väldigt glada för all hjälp vi kan få! Hitta mer information om GRUPPKOSTNADER här.


VAD SKA DU VÄLJA?

Vi har barngymnastik för olika åldrar: 

• För de minsta 2-3 år har vi FAMILJEGYMNASTIK och för 4-6 åringar BARNGYMNASTIK.

• Är ditt barn 7 år passar FUN FOR 7 där man kan välja antingen inriktningen Parkour eller Redskap/Trupp.

• Om man gillar fart och coola rörelser så passar nog PARKOUR. Vi har parkourgrupper från 8 år och uppåt.

• ALLA KAN GYMPA är för barn och ungdomar 5-20 år med funktionsvariation.

• Våra tävlingsgrupper inom TRUPPGYMNASTIK passar dig som är 8 år och uppåt. Tävlingsmomenten är fristående, tumbling och trampett. Varje trupp består av 6–18 gymnaster.

• Om ditt barn vill träna på samma moment som i truppgymnastik med inte vill tävla så passar REDSKAPSGYMNASTIK ditt barn perfekt.

• Är du 20 år eller äldre och inte kan få nog av nya utmaningar så har vi även en VUXENTRUPP vars mål är att kunna delta på en tävling.

• Vi har även gruppträning för vuxna (fr. 16 år). På vårt schema hittar du allt ifrån dans till styrkepass till yoga, och allt däremellan.  Schema och passbeskrivningar hittar du under fliken GYMMIX


Vårt motto är: Rörelse genom livet!


SLUTA / BYTE AV GRUPP

Ska ditt barn sluta med gymnastik meddelas detta till ledarna i gruppen. Vill ditt barn av någon anledning byta till en annan grupp så ska det kontaktas till ledarna som i sin tur kollar med de nya ledarna så det är okej. 


KALENDER

För att se träningstider för respektive grupp, vad som händer i föreningen, när hallen är bokad och när det finns lediga tider klicka på KALENDER


BETALNINGSMETODER

Vi erbjuder digitala betalningsmetoder, allt för att vi som förening ska kunna digitalisera och förenkla vår administration. Du har som medlem tillgång till medlemsappen (kalender, kallelser, digitalt medlemskort, samåkning, utskick, m.m.) Ladda ner ”SportAdmin MedlemsApp” från AppStore eller Google Play, efter att du har betalat medlemsavgiften så får du också tillgång till Medlemskortet och eventuella erbjudanden direkt!

För betalningar tillkommer en administrationsavgift mellan 19 - 59 kr.


KONTAKT LEDARE & KANSLI

Behöver du kontakta gruppens huvudledare ladda ner ”SportAdmin MedlemsApp” så hittar du kontaktuppgifterna där.

Hittade du inte svar på din fråga här på hemsidan skicka ett mail till info@hudikgympan.nu, så svarar vi så snart vi kan.


Vi startar en till grupp för Alla Kan Gympa!
2021-01-05 09:53
Alla Kan Gympa är ett koncept inom Svenska gymnastikförbundet som erbjuder gymnastik för barn och ungdomar med rörelsehinder och/eller speciella behov.

Hudikgympan har valt att införa detta i sin förening.

Inom Alla Kan Gympa kan alla gymnaster, oavsett funktionsvariation, träna för att nå sin fulla potential. Här får alla uppleva glädjen i att röra sig efter sin egna förmåga. Från grundläggande rörelseaktivitet till kullerbyttor och voltträning.

Alla Kan Gympa har något spännande, roligt och engagerande för alla. 

Här tränar vi kondition, styrka och balans. Vi rör oss till musik.

Testar handredskap, bollar och band. Bygger redskapsbanor och leker lekar.


Gymnastik ger många fysiska och sociala fördelar för deltagarna, t.ex. att genom att utveckla sociala förmågor, samspråka med andra och att bygga förtroende. Funktionsvariation ska aldrig få vara ett hinder utan en möjlighet i gymnastikens värld!

Du som deltagare och assistent/vårdnadshavare är hjärtligt välkommen till oss! 

Tid: 9.30-10.30
(aktivt ca 45 minuter)

Dag:
Lördagar fr.om v.5

Plats:
Hudikgympan på Aktivitetsfabriken, Köpmanbergsvägen 1, 82455 Hudiksvall 

Ålder:
16 år och uppåt  

Terminsavgift på 650kr

Övrig Info: 
Kläder för att röra sig bra i, gympakläder eller mjuka kläder. Barfota eller skor. 

Boka via vår hemsida www.hudikgympan.nu under fliken Anmälan. Vid frågor maila till info@hudikgympan.nu
Viktig information angående vårterminen 2021!
2021-01-03 15:55

Hej,  

Nu måste vi tyvärr meddela att vi kommer att skjuta fram all vår träning några veckor p g a den rådande pandemin.


Vi följer råden från regeringen och FHM och håller stängt till den 24 januari 2021. Vi hoppas att det kommer positiva besked efter det och att vi kan köra igång som vanligt igen.

Fakturan är utskickad för vårterminen. Betala in den som vanligt via länken (inte swish eller bg).

Vi utgår från att vi kommer att kunna ge träning från v 4 för alla trupper och v 5 för övriga grupper och förlänga terminen in i juni. (om detta inte skulle ske så ser vi över återbetalningen då). Just nu behöver vi alla bidrag. 


När det gäller Gymmix så kommer det separat information om det blir någon form av uppstart utomhus.


Hudikgympan lever i allra högsta grad. Det finns ett engagemang, det finns vilja, vi har många duktiga ledare/tränare och massor av duktiga barn och ungdomar i föreningen. Det enda vi önskar just nu är att alla ger sitt allra yttersta för att vi ska få upp ångan igen och se till att få tillbaka träningsglädje och Hudikgympanandan som vi har lite gömd just nu!

Nu håller vi oss starka tillsammans och vi ska försöka att planera in några roligare aktiviteter när vi väl får😊 Försök att träna någonting hemma!

Ni är guldvärda och vi vill till 100% behålla er alla i föreningen!


Ta väl hand om dig/er!

Luft-kram från Styrelsen, kansliet och alla andra sektioner.

 

Brushane till Hudikgympan
2020-12-28 17:38
Ulf Sundh, Jonas Bergström och Kenneth Karelius.

På måndagen uppvaktades Hudikgympan av Föreningen för främjandet av fågellivet i Lillfjärden med anledning av hundraårsjubileet. Ulf Sundh och Kenneth Karelius överlämnade en tavla till föreningen intill den utställning som Hudikgympan just nu visar inne på Aktivitetsfabriken. 


Ordförande Jonas Bergström fanns på plats och tog emot gåvan och passade samtidigt på att gratulera deras förening, som också fyller 100 år.


– Roligt att de vill uppvakta oss. Vi skulle ha deltagit i deras jubileumsaktivitet vid Lillfjärden i våras, men precis som så mycket annat fick den ställas in på grund av pandemin. Nu fick vi i alla fall möjlighet att träffas och önska varandra grattis.


Tavlan föreställer en ovanlig gäst i Lillfjärden, en vadarfågel som heter brushane, och som besökte Hudiksvall under juni 2020 på sin resa från Norra ishavet till övervintringsområdet i Afrika. Fotograf är Lars-Göran Lindström.


Föreningen för främjandet av fågellivet i Lillfjärden motiverar gåvan så här:


– Två föreningar med livs- och hälsofrämjande verksamhet firar de 100 åren år 2020. Vi gratulerar Hudikgympan, Hudiksvalls Gymnastikförening, till de 100 åren! Ert initiativ med en utställning är mycket bra.


Hudikgympan tackar så mycket för uppvaktningen.

2020-12-18 13:27

Från oss alla till Er alla!

När jag skriver detta är det bara några dagar kvar till jul. I den konstigaste höstterminen jag varit med om under alla mina år inom gympan, ja kanske tillhör denna termin en av de konstigaste i hela Hudiksvalls gymnastikförenings 100 åriga historia? Alla är vi nog riktigt trötta på hela den här situationen och bara vill att allt ska återgå till det normala.

Nu går vi in i en välbehövlig julledighet och jag hoppas att alla medarbetare, ledare, medlemmar, och alla ideella krafter får tid att hämta andan under de här veckorna. Att navigera under detta år har inte varit lätt och tyvärr så är det väl bara stormens öga vi är i och efter nyår väntar en fortsatt segling på stormigt hav med osäkra tider vad gäller träning och hur vi kan utöva vår verksamhet på ett säkert sätt.

Efter vårens hårda nedstängning såg vi hoppfullt fram mot att kunna öppna upp igen under höstterminen och vi tog oss sakta tillbaka med träning för alla medlemmar. Tyvärr så ökade smittspridningen igen och till slut var vi tvungna att stänga inomhusaktiviteter för de äldre och försöka flytta utomhus. Inte lika lätt eller roligt som på våren nu när det börjar bli mörkt och kallt ute.

Men trots denna tuffa tid så har det tack vara alla våra ledare, ideella krafter och våra anställda, blivit träning för alla våra barn, ungdomar och vuxna! Allt enligt de rekommendationer som vi nogsamt följer.

Trots allt detta så har vi ändå genomfört en hel del:

·       Corona-säkert Klubbmästerskap
I dessa tider har ju alla tävlingar och uppvisningar varit inställda men tack var mycket kreativitet och en massa jobb så lyckades man köra KM i oktober!
Utan publik men där man kunde följa sina barn och ungdomar via livesändningar som var mycket uppskattade.
Klubbmästerskapet var även utformat på ett nytt sätt där man istället för att tävla i sina egna trupper/klasser var man istället indelade i mixade lag med olika åldrar och kunskapsnivåer. Jag hörde att det var mycket uppskattat av alla och kanske framförallt av våra yngsta som fick chansen att tävla och vara med de större gymnasterna ute på golvet. Stort tack till gruppen som gjorde detta möjligt!

 

·       Invigt vår utställningsmonter som finns i entrén på Aktivitetsfabriken. Stanna till och kika lite på den när du har vägarna förbi eller spana in filmen på vår hemsida och Facebook om du inte vill ut i onödan i dessa tider. Stort tack till gruppen som satte samman utställningen.
När vi invigde montern fick vi även besök av Hälsinglands Idrottshistoriska sällskap som ville uppmärksamma oss på 100 årsjubileet. Mycket trevligt!

 

·       Byggnation av vårt loft har tagit fart. Väggarna är på plats och nu ska fönstren monteras, innerväggar ska resas och det ska målas. Det kommer att bli jättebra när det blir klart!
Tillsammans med våra gamla lokaler vid kansliet kommer vi att mycket bättre kunna anpassa oss till vår verksamhet med bättre möjligheter att ha möten, utbildningar, läxläsning eller bara käka något efter skolan eller hänga lite mellan passen (när man nu får det igen…)!

 

·       Utvecklingen framåt har börjat! Vi har även börjat titta lite framåt och bland annat haft en grupp studenter från Uppsala som gjort en studie för att se hur vi kan utvecklas som förening. Den redovisningen ser vi fram emot och tar med oss in i vårt stora arbete med att utveckla vår organisation samt sätta nya mål för de närmsta åren!

 

Från alla oss i styrelsen så kan jag inte nog tacka er alla som gör detta möjligt! Speciellt under ett år som detta! Utan all hjälp och uthållighet från våra ledare, medarbetare, medlemmar, föräldrar samt bidragsgivare och sponsorer som hjälper oss så skulle vi ju inte klara detta!

Det är ni som gör föreningen till vad den är!

Som jag sa tidigare så kommer det att fortsätta vara lite stormigt och osäkert även efter nyår men alla hoppas vi och tror att det är på väg åt rätt håll.
För när vinden mojnar och denna konstiga tid är över, då ska vi lägga till i hamn, ladda med ny energi, fylla på provianten, laga seglen och se till att det här hundraåriga skeppet fortfarande är tätt och sen ska vi ge oss ut igen på nya äventyr i minst hundra år till!

 

God Jul och Gott Nytt År

Styrelsen genom Jonas Bergström

 

 

 

  

 

 

 

 

 

 

Ladda ner medlemsappen!
Ladda ner ledarappen!
Nyheter från våra grupper
 
Sponsorer