SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Välkommen till intranätet
Här lägger vi upp musik och dokument som kan vara er ledare till hjälp. 
Så småningom kommer även förslag på stationer, färdiga terminsplaneringar och tips på lekar. 
Utomhusträning startar i morgon
2020-03-29 21:44
Hej kära ledare!

Som läget är nu med Covid-19 har vi i styrelsen och personalen stött och blött frågan med hur vi ska göra med våra träningar. Folkhälsomyndigheten och Riksidrottsförbundet rekommenderar utomhusträning.


Hur gör vi då i Hudikgympan?
Vi vill att våra medlemmar ska röra på sig, men eftersom vi inte kan erbjuda träning inomhus då vår barn-, ungdoms- och truppgymnastik innebär mycket närkontakt, så flyttar vi tills vidare träningen utomhus. Detta gäller alla grupper inom barn, ungdom och trupp. Med tills vidare menar vi fram till och med påsklovet. Efter lovet hoppas vi kunna flytta in successivt.


Vi behöver hjälpas åt och göra detta tillsammans för att det ska fungera så smidigt som möjligt. Varje ledargrupp behöver fundera på hur det kan genomföras i just er grupp.


För Gymmix kan träning som inte innebär närkontakt och där deltagarna håller avstånden mellan varandra fortsätta inomhus.


Ingen inomhusträning för 70+
Vi behöver värna extra mycket om våra äldre medlemmar. FHM och RF är extremt tydliga med att personer som är 70 år och äldre ska skyddas från smittspridningen. Hudikgympans ledning rekommenderar därför att verksamheten för dessa grupper absolut inte sker inomhus. Promenader utomhus med avstånd mellan varandra är rekommenderat.


Nära till bra utomhusplatser
Vi har fördelarna av att våren är här och att vi finns nära Köpmanberget som erbjuder både skog, kuperad terräng och den nya anläggningen nedanför Parkhyddan med stenar, stockar, bänkar, utegym med mera. Här kan de flesta grupper träna. Dessutom finns grusplanen/parkeringen (intill KJ Sotning), Strandpromenaden för löpträning och Östra skolans multiarena (Sportparken). Ni har säkert egna bra idéer på platser också.


Det kan självklart bli så att även andra grupper och andra idrottsföreningar väljer att erbjuda träning på samma sätt, så försök vara flexibla i valet av plats. Är det upptaget när ni kommer kan ni leta en annan plats intill eller prata ihop er med de andra ledarna så att ni turas om. Området är stort så det borde gå att samsas.


Hur gör ni som ledare?

  • Kom överens om när ni ska träna (max 1,5 timmes träning i taget).
  • Hör av er till kansliet om ni vill ha hjälp med träningsupplägg.
  • Meddela gruppen vad som gäller, till exempel var ni träffas (utomhus). Betona vikten av att komma frisk till träningen. Inte minsta tecken på förkylning får förekomma.
  • Om ni vill ha hjälp med utskick, kontakta kansliet.
  • Gör rent och lägg tillbaka de redskap ni eventuellt tar med ut (rockringar, koner, bollar, hopprep etc.). Obs att madrasser ej får tas med ut.
  • Ta närvaro som vanligt.
  • Håll avstånd till varandra.

Ni är bäst!
Under veckan väntas nya riktlinjer för idrottsföreningar komma från FHM och RF. Tills vidare gäller de rekommendationer ni får här. Använd er fantasi och tipsa varandra om bra lösningar. Ni är ovärderliga i detta!


Här finns ytterligare information för dig som vill veta mer:

·        https://www.folkhalsomyndigheten.se/nyheter-och-press/nyhetsarkiv/2020/mars/trana-garna-men-gor-det-sakert/

·        https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-idrotts--och-traningsanlaggningar/

·        https://www.gymnastik.se/forforeningar/medicinsktstod/CoronavirusCOVID-19/


Hälsningar
Styrelsen och personalen

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
Hudiksvalls Gymnastikförening, 29/02 08:58 
Hudiksvalls Gymnastikförening, 26/02 14:45 
Hudiksvalls Gymnastikförening, 08/02 21:13 
Hudiksvalls Gymnastikförening, 06/02 18:42 
Hudiksvalls Gymnastikförening, 05/02 11:14 
 
Sponsorer